12.11.2020. 18:29
0
Zašto sarajevska policija nije prekidala političke skupove u doba pandemije
Naravno da je policija evidentirala i dostavila službene izvještaje o kršenju epidemioloških mjera na političkim skupovima u Kantonu Sarajevu, pojasnio je za danas za N1 Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je rekao da kritike na rad policije ne stoje jer policija izvršava sve zadatke iz svoje nadležnosti.

''Mi smo dobili narebu kojom nam je data obaveza da sankcionišemo osobe koje ne poštuju osobe zaštitne maske. Nije naša nadležnost da prekinemo skup koji je najavljen u skladu sa zakonom ukoliko se na tom skupu krše određene epidemiološke naredbe. Nije problem kritikovati kada za to ima osnove, ali u svakom slučaju kritike gospodina Čerkeza (Goran) da policija ne radi - nisu utemeljene, mi ih odbijamo, jer policija u potpunosti izvršava obaveze iz njene nadležnost, a proistekle su iz naredbi kriznih štabova'', rekao je on.

U uvjetima pandemije, policiji je posao znatno otežan.

''To je dodatni zadatak, pored naših redovnih poslova i zadataka mi imamo obavezu. A onda se dogodilo ovo što se dogodilo, imamo migrantsku i pandemijsku krizu i činjenicu da jako veliki broj poslova vanrednog karaktera je na određeni način dodijeljen upravi policije, kako u Kantonu Sarajevo tako i u drugim policijskim agencijama što usložnjava radni angažman. Činimo nadljudske napore da odgovorimo izazovima s kojima se susrećemo računajući i odluke kriznih štabova o ograničenju kretanja. To je bio razlog da komesar donese uvođenje prekovremenog rada'', ispričao je on za N1.

Potom je dodao da građani uglavnom poštuju odluke kriznih štabova.

''Sinoć u 23 sata je stupila na snagu nova naredba, bilo je određenih upozorenja. Prekršajno je sankcionisano pet osoba i zabilježeno je da su građani poštovali naredbu i apelujem da i dalje poštuju naredbu: o ograničenju kretanja i nošenju zaštitnih maski na otvorenom prostoru'', dodao je on.

''U protekla 24 sata, 47 osoba je sankcionisano zbog nenošenja maske'', zaključio je.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.