13.11.2020. 19:03
0
Turković demantirala medijske natpise o počinjenju krivičnog djela: Sa gnušanjem negiramo ovakve insinuacije i neistine!
FOTO: N1
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković demantirala je medijske natpise u vezi s njenim davanjem iskaza u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVP BiH) su reagirali s obzirom na medijske natpise i, kako navode, pogrešne interpretacije koje se odnose na davanje iskaza zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković u Tužilaštvu BiH, povodom imenovanja članova Komisije za drugostepeno rješavanje postupka sigurnosnih provjera za policijske i državne službenike. 

- Prevashodno smo iznenađeni činjenicom da se u javnosti iznosi sadržaj iskaza ministrice Turković sa saslušanja u najznačajnijoj tužilačkoj instituciji u BiH, te zlonamjerno i manipulativno iznose tvrdnje u pojedinim medijima o počinjenju krivičnog djela, bez ikakvog pravnog utemeljenja a posebno bilo kakve tužilačke odluke, sa potpunim gnušanjem negiramo ovakve insinuacije i neistine. Proizvoljni natpisi poput navedenih dobrano degradiraju časnu novinarsku profesiju u našoj zemlji - navodi se u saopćenju MVP BiH.

Kada je u pitanju odluka donesena na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine povodom imenovanja pomenute Komisije, kako se dodaje u saopćenju, ona se "tendenciozno i smišljeno" u pojedinim medijima tretira kao krivično djelo.

- Želimo naglasiti da aktivnosti koje je ministrica provodila u okviru svojih nadležnosti ne mogu sadržavati elemente krivičnog djela, između ostalog i zbog sljedećih činjenica sa kojima bi svaki profesionalni i odgovorni novinar morao biti upoznat. Naime, ministrica u konkretnom slučaju nije nastupala u funkciji ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, već kao član Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a navedeni prijedlog su usvojili svi ministri u Vijeću ministara BiH i odluka je donesena jednoglasno. Dakle, Komisiju imenuje kompletno Vijeće ministara BiH - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.