15.11.2020. 22:36
0
"Mandić je ubjedljivo pobijedio u Centru i ponosan sam što je moja općina i moje Sarajevo ovako odgovorilo"
Stranka Demokratske Akcije, kako sada stvari stoje, pretrpit će neviđeni poraz u Sarajevu na lokalnim izborima.

Piše: Haris Ahbabović

U Novom Sarajevu Hasan Tanović je ubjedljivo pobijedio Nedžada Koldžu.

U Starom Gradu Ibrahim Hadžibajrić je također uvjerljivo trijumfovao ispred SDA kandidata, Jusfa Pušine.

Srđan Mandić u Centru ima tri puta više glasova od kandidata SDA Nedžada Ajnadžića i aktuelnog načelnika, te je također proglasio pobjedu.

Semir Efendić (SDA) u Novom Gradu je na Facebooku objavio da je osiguran vrlo tijesnu pobjedu nad Adnanom Delićem.

Nermin Muzur na Ilidži ima dvokstruko više glasova od Fikreta Prevljaka (SDA), te je i on proglasio veliku pobjedu.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, poručio je večeras sljedeće:

"Dobili smo veliko povjerenje ljudi širom BiH i to je velika obaveza i odgovornost. Svjesni smo stanja u kojem se ovo društvo nalazi, ali smo spremni na odgovornost. Hvala građanima BiH koji su u jeku pandemije izašli na izbore, za mene, u velikom broju. Bili su vrlo hrabri i odgovorni", rekao je Konaković.

"Ovo je pobjeda bh. politike, jer smo pokazali da nam je svaki pedalj BiH važan. Jednako smo sretni pobjedama sarajevskih načelnika i velikog broja vijećnica širom BiH. Ja sam najponosniji predsjednik bilo kojeg političkog subjekta", poručio je predsjednik NiP-a.

"Četvorka je pokazala da je moguće u BiH sve ono što su godinama govorili da nije moguće. Zadovoljstvo je bilo raditi kampanju u ovakvoj koaliciji u KS. Ostvarili smo velike pobjede. Na Ilidži je tu bio sudar dva koncepta, Muzur je ubjedljivo pobijedio. U Novom Sarajevu dr. Tanović je ostvario uvjerljivu pobjedu, a i to se smatralo nemogućim. Ovo je bila pobjeda jednog koncepta nad drugim. Mandić je ubjedljivo pobijedio u Centru i ponosan sam što je moja općina i moje Sarajevo ovako odgovorilo. Ostvarili smo pobjedu u Ilijašu, gdje se isto smatralo nemogućim. Adnan Delić je napravio nemoguće u Novom Gradu i tu još čekamo glasove. Mi smo pobijedili zbog činjenice da smo dobili čovjeka kao što je Adnan Delić", rekao je Konaković.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.