16.11.2020. 14:04
0
CIK BiH - U TK-u vode Imamović, Omerović, Kamenjaković, Dervišagić, Helić...
Na području Tuzlanskog kantona, u gradu Tuzli u utrci za gradonačelnika vodi Jasmin Imamović (SDP) sa osvojenih 52,64 posto glasova.

U Srebreniku za utrci za gradonačelnika vodi Nihad Omerović (nezavisni kandidat) sa osvojenih 50,99 posto glasova, u Živinicama Samir Kamenjaković (SDA) sa osvojenih 74,71 posto glasova, u Gradačcu Edis Dervišagić ("Zajedno za Gradačac"-SDP BiH, RDS Gradačac, NIP) sa osvojenih 46,95 posto glasova, a u Gračanici za gradonačelnika vodi Nusret Helić (SDP) sa osvojenih 52,08 posto glasova.

To su jutrošnji novi preliminarni, nezvanični i nepotpuni rezultati Lokalnih izbora u BiH za TK koje objavila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH).

U općini Lukavac za načelnika vodi Edin Delić (Zajedno i odlučno SDBiH-DF) sa osvojenih 64,72 posto glasova, u općini Banovići Bego Gutić (SDA) sa osvojenih 49,73 posto glasova, u općini Kalesija Sead Džafić (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) sa osvojenih 37,37 posto glasova, a u općini Kladanj za načelnika vodi Jusuf Čavkunović (PDA) sa osvojenih 32,64 posto glasova.

U utrci za načelnika općine Čelić vodi Admir Hrustanović (Stranka za BiH) sa osvojenih 59,19 posto glasova. U općini Doboj-Istok za načelnika vodi Kemal Bratić (SDA) sa osvojenih 51,21 posto glasova, a u općini Sapna za načelnika vodi Zudin Mahmutović (PDA) sa osvojenih 61,30 posto glasova.

U općini Teočak načelnik će biti Tajib Muminović (SDA) koji je osvojio 100 posto glasova.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.