16.11.2020. 19:56
0
Efendić: U Novom Gradu nema nikakvih neizbrojanih listića
Nakon što je danas održano mirno okupljanje članova i simpatizera Četvorke ispred Općine Novi Grad, na društvenim mrežama oglasio se aktuelni načelnik Semir Efendić.

U kratkom obraćanju, Efendić je istakao kako je prebrojavanje glasova za načelnika Općine završeno sinoć u 22 sata te da je u toku noći završeno i brojanje glasova kada je u pitanju Općinsko vijeće.

"Prebrojavanje glasova za načelnika završeno je sinoć prije 10:00 sati kada smo i objavili rezultate. Također u toku noći završeno je i prebrojavanje glasova za Općinsko vijeće i to znaju svi politički subjekti jer su imali posmatrače na svim biračkim mjestima, kao što znaju i rezultate. U općinama nema nikakvih neizbrojanih listića. Danas niko ništa nije brojao, samo je CIK postepeno u sistem unosio rezultate sa svih biračkih mjesta prebrojanih sinoć. Ni nakon toliko izbornih ciklusa, neki nažalost nisu naučili ništa o izbornom procesu", rekao je Efendić.

Kako navodi, za područje općine Novi Grad sinoć prilikom objave rezultata nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta.

"Prilikom objave rezultata od sinoć nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta. Kada se i ono uračuna, broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20.531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje", zaključio je Efendić.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.