17.11.2020. 9:38
0
KCUS: I danas veliki broj novozaraženih u KS
Tokom noći je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu je testirano 475 uzoraka.

Iz ove zdravstvene ustanove potvrdili su da je u Kantonu Sarajevu 170 pozitivnih. U Kaknju je potvrđeno pet novih slučajeva, Visokom i Fojnici po četiri, u Travniku tri, te Varešu, Prači i Maglaju po jedan.

U izolatoriju Podhrastovi na bolničkom liječenju nalazi se 90 bolesnika, 22 su smještena u intenzivnu njegu.

478 zaposlenih sa ove zdravstvene ustanove je na bolovanju. Od toga 264 zbog koronavirusa, 187 pozitivnih i 11 u izolaciji.

U klinikama KCUS-a na liječenju se nalaze 223 bolesnika pozitivna na COVID-19, te 73 sa slikom bolesti koji čekaju potvrdu PCR testiranja.

Podsjećamo, jučer je u Bosni i Hercegovini je prijavljeno najmanje 726 novozaraženih koronavirusom. Od tog broja 430 je u Federaciji BiH, a 296 u RS.

Preminule su 73 osobe, od kojih 47 u Federaciji BiH i 26 u RS.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.