19.11.2020. 18:44
0
Saopćeni zvanični rezultati: Dovadžija proglasio pobjedu, ima 42 glasa više od Fazlića
Kandidat Četvorek Amar Dovadžija (NiP) novi je načelnik Općine Ilijaš.

Kako je naveo na svom Facebook profilu Velid Fazlić, predsjendik OIK-a Ilijaš iznio je konačni rezultat sa redovnih biračkih mjesta.  

Amar Dovadžija ima 4.884 , a Akif Fazlić 4.842 glasa. 

- Danas je Predsjednik OIK Ilijaš, nakon višednevnog iščekivanja, iznio konačne rezultate sa redovnih biračkih mjesta u javnost.

Naime, sve što su građani, koji su se danima okupljali ispred zgrade Općine, zahtjevali od gospodina Fazlića, ustvari je bilo izjašnjavanje o konačnom rezultatu prebrojanih glasova od izbornog dana, koji su poznati od nedjelje, prema kojima je Amar Dovadžija u značajnoj prednosti. Prednost je značajna iz razloga što glasanjem putem COVID i mobilnog tima te odsustva preostaje ne više od 200 glasova među kojima, prema samovoljnim tvrdnjama i samih glasača koju prenosimo: “Više od polovine povjerenja ukazano je kandidatu u vodstvu, Dovadžija Amaru”.

Velika borba, neumorno i istrajno apeliranje i sugerisanje OIK-u od strane NiP-ovih simpatizera i aktivista napokon je urodilo plodom 4. dan poslije izbora.

Hvala svima na podršci, do pobjede, naveo je Dovadžija na Facebooku, prenosi avaz. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.