23.11.2020. 10:33
0
Mirza Čelik: Podnio sam ostavku na mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS, sretno nasljedniku
Mirza Čelik podnio je danas ostavku na poziciju predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

"Podnio sam ostavku ne želeći da kočim procese. Ovo je načelo demokratije i smatram da je to moralan čin i novom predsjedniku želim sreću", dodao je Čelik. 

Čelik je pojasnio da je na Kolegiju Skupštine KS jednoglasno odlučeno da za danas zakazana Skupština KS, na kojoj je trebalo da se glasa o Vladi, odgođena za 10 sati u ponedjeljak, 30. novembra, također online. 

Podsjetio je i da je premijer KS Mario Nenadić podnio neopozivu ostavku. 

Podsjećamo, u Kantonu Sarajevo došlo je do promjene skupštiske većine, nakon što je Četvorka (NiP, SDP, NS i NBL) osigurala podršku dovoljnog broja zastupnika i da će u narednim danima uslijediti smjena Vlade KS i krenuti proces formiranja nove. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.