23.11.2020. 13:45
0
Okupljanje građana u Blažuju: Previše je migranata u kampu
Grupa građana okupila se danas u Blažuju gdje je smješten migrantski kamp u kojem boravi nekoliko hiljada migranata.

Ovo je treće protestno okupljanje građana nakon što je 17. novembra u naselju Otes ubijen mladić Jasmin Berović u sukobu sa migrantima. Prema informacijama koje su zasad dostupne javnosti traga se za tri osobe. Prvi skup bio je u centru Ilidže, drugi u Hadžićima gdje je također smješten jedan migrantski kamp i današnji u Blažuju. Zahtjevi građani su isti, onemogućiti kretanje migrantima jer se građani osjećaju nesigurno.

„Potvrda za to je ubistvo koje se desilo u Otesu, nažalost mi samo čekamo ko je sljedeći ili šta je sljedeće“, kazao je jedan od prisutnih građana.

Građani traže da se smanji broj migranata na ovom području odnosno da se rasporede i na drugim mjestima. I danas su se mogle čuti kritike na rad državnih institucija, ali i IOM-a koji se brine o dva migrantska kampa.

Jedan od problema s kojim se suočavaju jeste i javni prijevoz, a vrlo često autobusi ne staju na stajalištu Blažuj zbog velikih grupa migranata čime su i djeca onemogućena da stignu u školu.

Danas je pojačan broj policijskih službenika oko migrantskog centra i migrantima nije dozvoljen izlazak izvan kampa.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.