26.11.2020. 16:08
0
Vlada KS dala saglasnost JU 'Zavod za bolesti ovisnosti KS' za prijem radnika
Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Zavodu za bolesti ovisnosti KS za prijem na neodređeno vrijeme jednog doktora medicine-sekundarca, dvije medicinske sestre/tehničara i jednog magistra farmacije, a na zahtjev te zdravstvene ustanove.

JU "Zavod za bolesti ovisnosti KS" ima osigurana sredstva za rad zdravstvenih radnika, a dužna je poštovati sve zakonske i podzakonske akte prilikom njihovog prijema u radni odnos.

Također je Vlada KS dala saglasnost i JU "Apoteke Sarajevo" za produženje ugovora o radu za tri magistra farmacije i dva farmaceutska tehničara na vremenski period do tri mjeseca.

Ministarstvo zdravstva KS je zaprimilo zahtjev te ustanove, da se urgentno da saglasnost na produženje ugovora o radu navedenim zdravstvenim radnicima, s obzirom na to da je u JU "Apoteke Sarajevo" trenutno odsutno 60 radnika jer su Covid pozitivni, u izolaciji, ili su odsutni po drugom osnovu.

Za rad navedenih zdravstvenih radnika ustanova ima osigurana finansijska sredstava, a dužna je prilikom produženja ugovora o radu poštovati sve zakonske i podzakonske propise, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Fena)

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.