1.12.2020. 8:35
0
Akcija SIPA-e u Srebrenici i Tuzli: Pretresi zbog izbornih prevara, očekuje se hapšenje nekoliko osoba, sumnja se na prevare u korist Grujičića
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici SIPA-e jutros su započeli akciju na četiri lokacija u općini Srebrenica a razlog su izborne nepravilnosti na prethodnim lokalnim izborima, prenosi danas Dnevni Avaz.

Ova informacija potvrđena je za "Avaz" iz ove policijske agencije. Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva BiH. Osim izbornih nepravilnosti, SIPA vrši pretrese i zbog drugih krivičnih djela.

Kako je rečeno iz SIPA-e za Avaz, ove osobe se dovode u vezu sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela, falsifikovanje dokumenata i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.  Kazao je da se ove osobe sumnjiče i za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnog djela. 

Pretresi se vrše i na području Tuzle a, kako nezvanično saznaje Avaz, očekuje se hapšenje više osoba.

Prema nepotvrđenim informacijama, istraga je usmjerena protiv članova biračkih odbora zbog sumnje da su „štimali“ glasove u korist kandidata Mladena Grujičića u Srebrenici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.