2.12.2020. 18:18
0
SDA: Izuzetan značaj izbora u Mostaru
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA Denis Zvizdić i generalni sekretar SDA Halid Genjac razgovarali su danas s predsjednikom SDA HNK-a Edinom Mušićem, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, s naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru, prvenstveno za građane Mostara, koji će  prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini. 

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku kantonalnoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da uz puni stepen jedinstva probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika  
i što veći utjecaj unutar Gradskog vijeća, saopćeno je iz SDABiH.


(Fena)

MostarSDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.