2.12.2020. 18:45
0
Komandant EUFOR-a otkrio ploču sjećanja na sve poginule vojnike u BiH
Komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak predvodio je ceremoniju otkrivanja novog spomenika posvećenog sjećanju na sve pale vojnike u ratu u Bosni i Hercegovini.

Ovom događaju prisustvovali su zamjenici ministra odbrane BiH Mirko Okolić i Mijo Krešić, zamjenici načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalmajor Gojko Knežević i generalmajor Ivica Jerkić, kao i drugi predstavnici MO i OS BiH.

Komandant NATO Štaba Sarajevo brigadni general William J. Edwards također je bio prisutan.

Tokom svog govora komandant EUFOR-a istakao je dirljivost sjećanja na žrtve iz prošlosti, ali je izrazio i optimizam zbog ostvarenog pomirenja tokom napretka zemlje poslije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Otkrivajući memorijalnu ploču rekao je “Ova ploča uvijek treba da nas podsjeti na krajnju žrtvu muškaraca i žena u uniformama koji su dali svoje živote u borbi za ono u šta su vjerovali.

U nastavku je naglasio da su “Oružane snage BiH sigurnosna institucija u zemlji kojoj ljudi najviše vjeruju. One su i izvrstan primjer ujedinjenih višenacionalnih snaga koje djeluju za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine”.


(Patria)

PlocaEufor
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.