3.12.2020. 8:42
0
Nakon 40 dana teške borbe: Mladi političar iz BiH pobijedio COVID
Nikola Vukčević je na proteklim lokalnim izborima bio kandidat za vijećnika u Banjoj Luci, na listi Socijalističke partije pod rednim brojem četiri.

Ipak, početkom oktobra je osjetio prve simptome COVID-a, a već za nekoliko dana se našao u bolničkom krevetu u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na Klinici za intenzivnu medicinu, piše srpskainfo.com.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu.

 

 

Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli.

Na apel se odazvalo hiljade davaoca krvi.

Nakon 40 dana teške borbe, ovaj 32-godišnji mladić je pobijedio koronu.

To je potvrdio i njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, osmomjesečnu bebu, piše sprskainfo.com.

"Oporavak ide u željenom pravcu. Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele RS, koji su darovali krv neophodnu za Nikolino liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od COVID-a", poručio je Strika.



(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.