3.12.2020. 11:23
1
Tegeltija: Nezakonito me prate, snimaju, uhode
Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine počela je u Sarajevu.

Na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija. članovi VSTV-a raspravljat će o novoj aferi čiji je glavni akter predsjednik Milan Tegeltija. Od 15 članova VSTV-a, sjednici prisustvuje njih 14. Predstavnik Suda BiH Dragomir Vukoje je odsutan jer se nalazi na bolovanju.


Tegetija je i tokom obraćanja članovima VSTV-a kazao da je snimak montiran, da nije zakonit i da nije autentičan.

To je montaža - poručio je Tegeltija i dodao da ne može nikoga ne može da izabere u bilo koji sud. 

 - To radi samo VSTV većinom glasova članova koji su prisutni i koji glasaju. Ja ni u procedurama testiranja ne učestvujem. Toliko imam da kažem o tom montiranom sadržaju. Puno važnije pitanje za mene je pitanje sigurnosti, pitanje zakonitosti i ambijenta u kojima nosioci funkcija pravosudnih obavljaju svoju dužnost. Jasno je da se radi o nezakonitom snimku, odnosno nezakonitoj montaži. Nezakonito me prate, snimaju, uhode, nadziru... Ako trebam da idem na poligraf, stojim iza svake svoje riječi -  naveo je Tegeltija. 

Dodao je da "vjerujem da je šef OSA-e častan čovjek i da on ovo neće demantovati"

- On me je obavijestio da se protiv mene obavljaju nezakonite radnje i to traje dugo vremena. Ovo ulijeva strah i koji je potpuno prirodan i razumljiv. Ako stalno razmišljte da će vas neko ukloniti s pozicija, teško možete normalno raditi. Takvim radnjama vaš integritet je doveden u pitanje -  poručio je Tegeltija.



(Nermana Crnčalo)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.