3.12.2020. 15:24
0
Milorad Dodik otvoreno: Pozivam Inzka da me smijeni ako može, njega niko više ne shvata ozbiljno!
- Visokog predstavnika Valentina Inzka više niko ne uzima za ozbiljno, ja ga pozivam da me smijeni - rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, odgovarajući na pitanje novinara kako komentira njegovu izjavu da mu treba uvesti sankcije.

Piše: Haris Ahbabović

Dodik je rekao da Inzko uskoro treba da napusti poziciju visokog predstavnika i da pokušava da se u Sarajevu dodvori tamošnjoj političkoj sceni.

- Njega niko ne uzima za ozbiljno. To je jedan šeret koji  okuašva da bude ozbiljan pošto zna da mu je došao kraj. Nijednu odluku OHR-a Republika Srpska već deset godina nije objavila u Službenom glasniku. Incko je smiješna figura koji ispunjava očekivanja političkog Sarajeva. Niti mislim mijenjati svoju politku a ostajem da se bavim politikom sve dok me narod ne prestane birati. Izazivam ga da me smijeni - rekao je Dodik, prenosi danas Dnevni Avaz.

Naglasio je da Srbi nemaju problem s BiH ako je ona u skladu s Dejtonskim sporazumom, te je ustvrdio da konvencija o ljudskim pravima, koja se nalazi u Ustavu BiH, omogućava narodima pravo na samoopredjeljenje, a da je to pravo dato Albancima na Kosovu koji nisu imali status naroda.

- Vratite Bosnu kakva je bila i nećemo imati problem s njom - rekao je Dodik i naglasio da su dolaskom nove administracije u Americi pojedinci ohrabreni da se ovako ponašaju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.