3.12.2020. 15:29
0
Ništa od smjene Milana Tegeltije!
Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine počela je danas u 10:00 sati, ali do smjene Milana Tegeltije, ipak, neće doći.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećamo, Tegeltija se prošle sedmice našao u središtu nove afere nakon što je u javnost procurio snimak njegovog navodnog razgovora o imenovanju sestre bivše članice VSTV Milijane Buha na jednu od pravosudnih funkcija.

Naime, za smjenu je bilo devet članova, ali se na kraju smjena nije desila. 

Do sada se devet članova izjasnilo da Tegeltija ne treba biti njihov predsjednik, tri članice su ga podržale. Jedan član nije prisutan što znači da se još tri člana nisu izjasnila. Željka Radović, Jadranka Stanišić i Duška Bogojević su branile Tegeltiju, te su rekle da mu je ugrožena sigurnost.

Osobe koje su saglasne da Tegeltija treba da podnese ostavku su: Berina Alihodžić, Goran Nezirović, Sanela Gorušanović Butigan, Selim Karamehić, Amila Kunosić, Slavo Lakić, Monika Mijić i Lejla Hodžić.

VSTV je donio tri zaključka nakon što je sjednica kratko bila zatvorena za javnost. U prvom zaključku navodi se da Tužilaštvo BiH treba preispitati navodno nezakonito snimanje članova VSTV-a, a 13 članova je glasalo "za", kako danas prenose mediji u BiH.

U drugom zaključku je navedeno da se članovi VSTV-a ne mogu izjasniti o odgovornosti Milana Tegeltije, a sve na osnovu objavljenog sadržaja. Treći zaključak kaže da je došlo do narušavanja odnosa sa međunarodnim institucijama zbog novih afera u sklopu VSTV-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.