3.12.2020. 16:29
0
Avdo Muslimović pred sudom zbog kršenja mjera izolacije: Otišao sam samo na mezarje
Pred Općinskim sudom u Goraždu danas je počeo glavni pretres u predmetu protiv Avda Muslimovića iz Ustikoline, optuženom za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Muslimović se tereti da je u vrijeme kada mu je određena izolacija zbog zaraze koronavirusom, zatečen izvan svoje kuće, čime je prema optužnici Kantonalog tužilaštva počinio krivično djelo.

Muslimović negira navode optužnice i tvrdi da mjere nije prekršio.

- Zbog teškog zdravstvenog stanja uzrokovanog zarazom koronavirusom, krajem jula ove godine prebačen sam u izolatorij Podhrastovi u Sarajevu. Tačno 6. augusta vratio sam se kući kao oporavljeni pacijent. Dan poslije otišao sam na mezarje koje je udaljeno 200 metara od moje kuće, da proučim Fatihu roditeljima i svom sinu. Dakle, 7. augusta bio sam negativan. Nikoga nisam sreo, ugrozio, osim možda ti mrtvi da su bili ugroženi, a nisu, kaže Muslimović.

Navodi da posjeduje validnu medicinsku dokumentaciju iz koje je, dodaje, jasno vidljivo da je dan prije odlaska na mezarje bio negativan na COVID-19.

- Ipak, optužnica je potvrđena i proces pokrenut, a meni je nanesena ogromna šteta. Živim od poljoprivrede, a zbog ovog događaja meni niko nije došao pred vrata da nešto kupi. Trenutno se nalazim na rubu bankrota, kazao je on.

Naredni pretres zakazan je za 25. decembar kada će se u ovom predmetu pojaviti novi svjedoci. Iz Kantonalnog tužilaštva ne žele komentirati ovaj slučaj jer je, kako kažu, postupak u toku, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.