4.12.2020. 18:25
0
Čubrilović čestitao Krivokapiću izbor za premijera Crne Gore
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas Zdravku Krivokapiću uime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime izbor za predsjednika nove Vlade Crne Gore.

- Želim Vam uspješan rad i da ostvarite sve prioritete koje ste iznijeli u ekspozeu. Uvjereni smo da će Vlada, na čijem ste čelu, biti istinska demokratska vlada naroda, kako ste to i obećali građanima Crne Gore. Posebno nas raduje Vaše obećanje da će se Vlada Crne Gore prioritetno posvetiti izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovjesti, kako bi ispravila nepravdu i štetu koju postojeći Zakon nanosi narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - napisao je predsjednik Čubrilović u čestitki.

On je Krivokapića podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske, 25. juna ove godine, usvojila Deklaraciju o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori i konstatovala da je usvajanje spornog Zakona, Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori dovelo u neravnopravan položaj u odnosu na ostale vjerske zajednice.




(Fena)
Crna Gora
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.