5.12.2020. 20:21
0
"SDP je mogao da razvali Četvorku, progutali smo da ćemo imati samo gradonačelnika Sarajeva"
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić prije nekoliko dana najavio je "pospremanje SDP BiH", a večeras je i o tome govorio za Face TV.

"Jesam dopustio da opštinske organizacije naprave liste. Prepustili smo organizacijama. Upetljali smo se u nekoliko slučajeva. Napravit ćemo analizu i sasvim izvjesno neki ljudi neće ostati tu gdje jesu. Neka vas, ali ćete se malo pomjeriti za ljude koji rade. Ako je OO na dva izborna ciklusa napravila loš rezultat, nikome ništa neće biti garantovano, ovi koji misle da politiku mogu voditi na FB neka čekaju svoju priliku", kazao je Nikšić.

On je dodao da se SDP BiH sada okreće izborima u Mostaru gdje BH blok ima svoje liste, a nakon toga će analizirati izbore. 

Govoreći o napadima da je "četnik" da pravi ustupke HDZ-u, da je izdajnik, Nikšić je odgovorio vrlo oštro.

"Ne dopuštam onima koji su izdali zemlju gdje god su mogli da na meni liječe svoj patriotizam i da meni morališu. Puno znam ali ne koristim to, nisam dio nikakve zavjere, ne bavim se mutnim radnjama, ne radim nikome iza leđa. Nećemo se baviti policijskim metodama, nemamo OSA-u i nećemo ni imati. Kome se pravdam? Jesam li četnik što podržavam Vojina, Bojana, SDP će biti multietnička partija cijele BiH. Ovo što smo napravili u Sarajevu je čudo. SDP je mogao da razvali Četvorku, progutali smo da ćemo imati samo gradonačelnika, žrtvovali smo dio izbornog rezultata samo da tu ne bude SDA. I uspjeli smo. Četvorka će opstati. Mi funkcionišemo na ljudskoj osnovi, dogovaramo se, pravimo ustupke. Mi smo išli zajedno da razgovaramo sa Bogićevićem", kazao je Nikšić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.