9.12.2020. 13:34
0
"Nakon što su ukinute naknade za rad u komisijama došlo je do ušteda od oko 1,5 miliona KM. Gdje su pare?!"
Damir Arnaut zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu PSBiH postavio je pitanje ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi gdje su utrošeni novci koji su ušteđeni izmjenama zakona koje je Arnaut inicirao.

„Nakon što su na moj prijedlog ukinute naknade za rad u komisijama došlo je do ušteda od oko 1,5 miliona KM u svakoj godini. Tim zakonom već je ušteđeno 7,5 miliona KM, drugim zakonom ukinut je bijeli hljeb i ušteđeno je oko 2,5 miliona KM. Kako su utrošena ta sredstva i na šta konkretno je otišlo 10 miliona KM, ili što bi rekao moj kolega Damir Nikšić gdje su pare“, upitao je Arnaut. 

Vjekoslav Bevanda pojasnio je način i proceduru usvajanja Budžeta, ali Arnaut je replicirao kazavši da nije dobio odgovor.

"Pitanje mi je totalno jasno, vi znate koliko je proračunski okvir i da mi s mukom zatvaramo svaku godinu, a o utrošku odlučuje Parlament na prijedlog Predsjedništva BiH – istakao je Bevanda.

„Niste mijenjali budžetski okvir. Niste ga smanjili, dakle u budžetskom okviru ja sam vam uštedio 10 miliona KM, preraspodijeli ste ih, ali gdje. Parlament usvaja Budžet ali ga vi predlažete Predsjedništvu, a oni šalju pred Parlament. Ne mogu da ne pomislim da se od ovog novca kupuju automobili i razne privilegije. Pa mogli ste za ove novce kupiti svije zgrade za ambasade, a ne da plaćamo kiriju. Mogli ste kupiti vakcina za cijeli region. Zbog ovakvog odnosa MMF ne treba dati novac ovakvoj vlasti, jer ne znate s novcem“, kazao je Arnaut.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.