9.12.2020. 16:17
0
Pao snijeg na Bjelašnici
Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici danas pada snijeg, a trenutna temperatura zraka je -4 stepena.

Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, i narednih dana na ovoj planini očekuje se slično vrijeme.


Zvanično otvorenje zimske sezone na Bjelašnici planirano je za 12. decembar.

Kako su kazali ranije iz  KJP “ZOI’84”, ove godine neće biti organizirana velika manifestacija tim povodom, ali će, kako su rekli, sve korisnike obradovati besplatnim pružanjem usluga vertikalnog transporta na Bjelašnici.

"Staze koje će biti na raspolaganju skijašima na ovaj dan su staze 1 i 3, odnosno Olimpijski spust i Kolijevka, koje od prošle godine imaju omogućen i sistem za noćno skijanje", kazali iz KJP “ZOI’84”.

Radno vrijeme Ski centra će biti od 08 do 16 sati i noćno skijanje od 18.30 do 21 sat za određene dane.

Vremenska prognoza za naredne dane
Prema prikupljenim podacima BIHAMK-a, u većem dijelu BiH danas se saobraća usporeno, po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napominju, na put da se ne kreće bez zimske opreme, prenosi N1.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne, uglanom prije podne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. U planiskim dijelovima sa susnježicom ili slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smijera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

U petak se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa povremeno slabom kišom u Hercegovini, na planinama centralne i istočne Bosne može provijavat i slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u istočnim i jugoistočnim područjima i sa slabom kišom, a na planinama može provijavat i slab snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Do kraja dana padavine ce oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.



(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.