10.12.2020. 14:29
0
Općoj bolnici odobreno zapošljavanje 20 zdravstvenih radnika u Covid-izolatoriju
Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost Javnoj ustanovi Opća bolnica "Prim. dr Abdulah Nakaš" za prijem u radni odnos na određeno vrijeme, do jedne godine - pet ljekara specijalista anesteziologa, tri ljekara specijalista infektologa, dva ljekara specijalista pulmologa i deset medicinskih sestara - tehničara, za potrebe rada u Covid-izolatoriju, smještenom u bivšem armijskog centru.

Opća bolnica je, na osnovu Sporazuma potpisanog sa JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo 13. novembra ove  godine, dobila na upravljanje taj izolatorij.

Za rekonstrukciju i adaptaciju prostora u Covid-izolatorij, Vlada KS je dosad izdvojila 1.041.765,08 KM.

- Također je, tokom ove godine, Vlada dala saglasnost za zapošljavanje 132 zdravstvena radnika, na određeno i neodređeno vrijeme, za potrebe funkcionisanja te važne zdravstvene ustanove. Stavljanje u funkciju izolatorija, pri Općoj bolnici, planirano je do kraja tekuće godine – saopćila je Službe za protokol i press KS. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.