14.12.2020. 15:44
0
CIK za Kalesiju: Utvrditi broj nevažećih praznih i broj nevažećih listića po drugim kriterijima
Centralna izborna komisija BiH je na 105. (hitnoj) sjednici održanoj 14.12.2020. godine donijela Naredbu po službenoj dužnosti kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da utvrdi broj nevažećih praznih i broj nevažećih listića po drugim kriterijima na biračkom mjestu 080A016B u Osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija za nivo načelnika općine.

Utvrđivanje broja nevažećih listića za navedeno biračko mjesto će se izvršiti danas, 14.12.2020. godine u 16:00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih subjekata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši utvrđivanje broja nevažećih glasačkih listića po kriterijima, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku navedene aktivnosti. 

Podsjećamo, načelnik Kalesije Sead Džafić kojem je pobjeda za novi mandat izmakla za samo jedan glas prema utvrđenim rezultatima CIK-a izrazio je veliku sumnju u izborni proces.

"Ja ću funkciju načelnika obnašati sve dok CIK ne objavi konačne rezultate i bit ću tu za građane kao što sam bio i proteklih godina. Ukoliko ponovno brojanje pokaže da je kandidat SDA pobjednik, ja se vraćam u svoju kompaniju UNIS TOK gdje radi preko 300 radnika i od koje se hrani preko 1.000 članova. Svoju mjesečnu plaću u protekle 4 godine sam dijelio najboljim sportistima, studentima, socijalno ugroženim građnima i onima kojima je pomoć potrebna. Hvala još jednom za sve glasove koje smo časno i pošteno osvojili", napisao je Džafić. 

Zijad Kulanić (SDA) osvojio je 5.580 glasova dok je Džafić (NBL) dobio 5.579 glasova.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.