21.12.2020. 10:15
1
Nikšić: Jučer smo bili izdajice, a danas poželjan partner i SDA i Čoviću
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se danas nakon izborne noći u Mostaru ističući važnost održavanja izbora.

"Građani su rekli svoje, a mi smo pokušali na biračkim mjestima zaštititi njihovo pravo i osigurati da rezultat zaista bude odraz njihove volje. Uspjeli smo u značajnoj mjeri, ali ne potpuno.
Zahvalio bih se svima koji su iskoristili svoje pravo da glasaju, a posebno biračima BH bloka i PMP-a. Zadovoljan sam izbornim rezultatima BH bloka u Mostaru. Osvajanjem značajne podrške u dijelovima grada sa različitom etničkom strukturom još jednom smo pokazali da smo partija svih građana, čuvar bosanskohercegovačke pluralnosti. Pozicionirali smo se i kao jedina mostarska stranka svih naroda. BH blok bi trebao najmanje poduplati broj gradskih vijećnika u odnosu na mandate ljevice u zadnjem sazivu gradskog vijeća. Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka u jednom dijelu Mostara, odnosno kao bošnjačka podvala u drugom dijelu Mostara. Sinoć smo legli kao probosanska stranka sa haman identičnim programom za dobrobit Mostara kako tvrde u SDA. Ne sumnjam uopšte da ćemo i na drugoj strani biti poželjan partner, iako je Čović najavio bez ustezanja da pregovara sa Izetbegovićem i da očekuje da će HDZ imati gradonačelnika. Rekao bih ništa novo i ništa neočekivano", kazao je Nikšić. 

S obzriom da je Čović već najavio razgovore i sa SDP BiH, Nikšić mu je dao određeni odgovor na tu najavu.

"Mi nismo varali i nećemo svoje birače. Bit će interesantno vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su pristale biti ikebana SDA-u na njihovoj listi. Poznavajući mašineriju i inžinjering SDA vrlo malo, možda samo poneki izuzetak da potvrdi pravilo. O tome kako ćemo se postaviti u budućem Gradskom vijeću odlučit će organi partije kao i do sada u dogovoru sa svojim partnerima iz NS i PMP.  Na našu odluku sigurno neće utjecati pritisak onih koji su kampanju posvetili pljuvanju BH bloka naših članova i kandidata, da bi to sve naprasno zaboravili. E pa mi nismo", zaključio je Nikšić. 


(Patria) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.