24.12.2020. 15:53
0
Komšić i Džaferović čestitali Božić kardinalu Puljiću i katolicima u BiH i svijetu
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili su božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i u svijetu, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima

’’Ovaj veliki blagdan simbolizuje novi život i ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge i da budemo dostojanstveni. Uči nas da brinemo jedni o drugima i pomažemo onima koji su u nevolji i stanju nemoći. Siguran sam da će ove godine blagdanska atmosfera i njegova duhovna snaga biti prilika da obnovimo i ojačamo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima. Običaji koje smo naslijedili od naših predaka vijekovima nose iste poruke, a to je da poštujemo drugog i drugačijeg i da njegujemo običaje i tradiciju. Proslava katoličkog Božića prilika je da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije, koje se vijekovima baštine u bosanskohercegovačkom društvu kroz multikulturalnost i multietičnost, na šta smo posebno ponosni. Neka nam vrijeme blagdana, kada vjernici šire duh ljubavi i mira, bude podsticaj i dodatna snaga da se posvetimo zalaganju za one vrijednosti koje su ujedno duhovna i etička poruka Božića. Sa najljepšim željama za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima iskrene čestitke povodom Badnjaka i katoličkog Božića”, navodi se u Komšićevoj čestitki.

Džaferović je u čestitki naveo: "katolicima u Bosni i Hercegovini i Vama lično želim da provedete Božić u miru, zdravlju i radosti. Božić kao praznik koji nosi univerzalnu poruku nade i vjere u bolje sutra doprinosi jačanju međuljudskih veza. Neka se praznična atmosfera iz porodičnih domova prelije u cijelo bosanskohercegovačko društvo".



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.