29.12.2020. 16:43
4
"Ljubav prema Visokom od strane Amre Babić ogleda se u ličnom interesu. Visoko joj isplaćuje platu narednih 12 mjeseci za nerad, što će koštati preko 30.000 KM"
Nakon smjene vlasti u Visokom i odlasku Amre Babić, koju je na izborima pobijedio Mirza Ganić iz SDA, oglasili su se iz Stranke demokratske akcije Visoko.

Cijelo saopćenje prenosimo u cjelosti:

Ljubav prema Gradu i građanima Visokog od strane bivše gradonačelnice ogleda se prvenstveno  u ličnom interesu, jer prvi potpis na mjestu gradonačelnika Mirza Ganić umjesto na papir od primopredaje treba da ide na korekciju Odluke za “bijeli hljeb” bivšoj gradonačelnici, jer je ista donesena zloupotrebom položaja i ovlaštenja u periodu kada se takva Odluka nije mogla niti smjela donijeti!

Grad Visoko po zahtjevu bivše gradonačelnice treba da joj isplaćuje platu narednih 12 mjeseci za nerad, a što će Visočane koštati preko 30.000,00 KM.

Posmatrajući načelnike u okruženju primjećujemo da načelnik Kaknja Aldin Šljivo nije uzeo “bijeli hljeb”, kao ni načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Bivša gradonačelnica ili pak bolje zvuči “nevidljiva radnica” mogla je podnijeti zahtjev za ulazak u pravo za porodičnu penziju, jer ima preko 50 godina starosti. Međutim nije to uradila, ipak je izabrala “bijeli hljeb” kao rješenje koje će joj oprihodovati više državnog novca.

O “bijelom hljebu” u javnosti se nije mnogo govorilo sve do februara 2014. godine kada je njegovo ukidanje bilo jedno od glavnih zahtjeva građana na protestima protiv neefikasne vlasti u BIH.

Obzirom na teško ekonomsko stanje i standard građana postavlja se pitanje moralnosti uzimanja ovog benefita!? A, da li je lični interes u pitanju dragi građani, vi procijenite, saopćeno je iz SDA Visoko.

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.