1.1.2021. 15:19
0
IZBiH danas širom BiH i dijaspore organizovala sergiju za pomoć Hrvatskoj nakon razornog potresa
U džamijama širom BiH i bh. dijaspore danas je, nakon džuma-namaza organizovana sergija za pomoć narodu Hrvatske.

Piše: Haris Ahbabović

Sergija je organizovana nakon stravičnog potresa koji je pogodio dijelove Petrinje i Siska, u centralnom dijelu susjedne Hrvatske.

O organiziranju ovakve vrste pomoći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pismom je informisao i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Ranije je poručio da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta želi pozvati na brigu, pažnju i suosjećanje da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.