13.1.2021. 10:04
5
Savjetnik Milorada Dodika Abazoviću: Ne postoji BiH, Dan BiH, niti bilo koji praznik BiH
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ponovo je komentarisao čestitku nesutavnog Dana RS-a i kazao da poštuje institucije Bosne i Hercegovine. Kako je naveo, Vlada Crne Gore nije trebala da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS-a koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike, rekao je Abazović.

Dodao je da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

-Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj istoriji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste, kazao je Abazović.

Na ove izjave je reagovao savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i portparol SNSD-a Radovan Kovačević, koji se obratio Abazoviću putem Twitter profila, prenosi Oslobođenje.

-Gospodine Abazović, da li ovo znači da vi smatrate da Republika Srpska, njeni građani i institucije ne zaslužuju poštovanje?!, upitao je Kovačević.

Bilo bi dobro da znate da  ne postoji Republika BiH, da ne postoji Dan BiH, niti bilo koji drugi praznik BiH.

(Admir Oručević)

RSDodik
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.