15.1.2021. 22:30
0
Nikšić: Idemo u pospremanje, promjena na čelu KO SDP BiH Sarajevo
Na čelu Kantonalnog odbora SDP Sarajevo doći će do promjene, potvrdio je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić gostujući večeras u emisiji Polis na TVSA.

On je najavio održavanje sjednice Predsjedništva SDP BiH u narednu srijedu na kojoj će analizirati izbore i doći će, kako je kazao, do pospremanja i raspuštanja određenih organizacija i organa tih organizacija i u KO SDP Sarajevo i u drugim sredinama u kojima se pokazalo da već godinama postižemo iste rezultate, tavorimo ili padamo s rezultatom.

"Mi želimo 2022. godine biti, a i ovako smo najjača opoziciona partija u BiH, stranka koja je druga u FBiH i učinit ćemo sve da u onim sredinama gdje se prepoznalo da moramo napraviti veći iskorak poput Sarajeva, Zenice, Bihaća, većih centara, Travnika, napraviti određene kadrovske promjene, dovesti neka kadrovska osvježenja, uvesti neke ljude koji bi trebali da budu neko novo lice. Svakako da to ne znači da ćemo bilo koga šikanirati, otjerati, rastjerati. Ljudi ostaju dio tima, dio te priče ali na neke stvari nam ukazuju građani i glasanjem", kazao je Nikšić. 

On je istakao da se nije žurilo sa "pospremanjem" s obzirom da su bile u toku aktivnosti sa imenovanjem vlada, izbori u Mostaru i sva dešavanja nakon izbora. 

Na čelu KO SDP BiH Sarajevo nalazi se Damir Mašić, a veći broj članova stranke upravo njega smatra odgovornim za ne baš tako dobar rezultat SDP BiH u općinama u Kantonu Sarajevo o čemu su javno govorili neki članovi SDP BiH. Do pada broja vijećnika je došlo u općinama Centar i Novi Grad. 


(Patria)

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.