16.1.2021. 19:00
0
DF: HDZ i SNSD su srušili usvajanje novog Zakona o javnim nabavkama
Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić, ovim putem ispred Demokratske fronte želi podsjetiti javnost Bosne i Hercegovine na posljedice obaranja prijedloga novog Zakona o javnim nabavkama BiH.

Poznato je da su HDZ i SNSD, uz pomoć tihe nezainteresovanosti i nekih drugih partija na Ustavnopravnoj komisiji, blokirali prijedlog novog Zakona o javnim nabavkama BiH.
Danas kada svjedočimo usporenoj proceduri nabavki vakcina i kada smo od strane Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra za javno zdravlje Federacije BiH, (HDZ) u prilici slušati vapaje o tome kako je potrebno izmijeniti Zakon o javnim nabavkama BiH, možemo samo sa žalošću konstatirati da unatoč naporima DF-a, taj zakon nije usvojen, zbog čega trpe svi građani Bosne i Hercegovine.

Treba jednom za sva vremena reći – izmijeniti dva zakona i omogućiti direktnu nabavku, reče Goran Čerkez.

Da HDZ BiH, stranka čiji članovi Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nisu namjerno "obarali" prijedlog novog Zakona o javnim nabavkama BiH, problem bi bio riješen još prije nekoliko mjeseci.

Naime, zastupnici Kluba Demokratske fronte (DF) su prije nekoliko mjeseci u parlamentarnu proceduru uputili novi Zakon o javnim nabavkama BiH, ali nikada nije došao u Državni parlament na raspravu, jer je dva puta zaredom "srušen" u komisijskoj fazi.

Prema tome, nemojte da generaliziramo. Vjerujemo kako znate da su članovi Ustavnopravne komisije iz redova HDZ-a, pa i SNSD-a, iz razloga politikanstva i onemogućavanja državnih institucija da rade bolje, ovo što konkretno govorite, upravo oni blokirali.

(Patria)

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.