20.1.2021. 15:52
0
Dvojica Turaka i Rus pokušali ući u BiH sa falsifikovanim PCR testovima
Pripadnici Granične policije nisu dozvolili ulazak u BiH trojici stranih državljana - dvojici Turaka i Rusu, nakon što su prilikom graničnih provjera ova lica predočila falsifikovane potvrde PCR testa na kovid 19.
Ova lica lišena su slobode radi izdržavanja kazne zatvora, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Državljani Turske kontrolisani su juče na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj, a državljanin Rusije na graničnom prelazu Rača.

Zbog osnovane sumnje da je u ova dva odvojena slučaja počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem su nalogu predmeti ustupljeni službenicima stanica granične policije Mali Zvornik i Sremska Rača MUP-a Srbije.

Službenici Jedinice granične policije Orašje uhapsili su juče državljanina BiH čiji su inicijali S.F. /56/, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Šamac i predato službenicima Sudske policije Bijeljina.

Istog dana, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Vardište, slobode je lišen P.M. /51/ jer ga potražuje Osnovni sud u Trebinju takođe radi izdržavanja zatvorske kazne.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad predali su ovo lice pripadnicima Interventne jedinice Sudske policije Republike Srpske, prenosi N1.


(Admir Oručević)
HapsenjaGP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.