22.1.2021. 8:18
0
Suđenje Osmanu Mehmedagiću: Danas svjedoči Aljoša Čampara
U Sudu BiH zakazan je nastavak suđenja Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-e i Muhamedu Pekiću, uposleniku ove agencije, koji su optuženi za zloupotrebu položaja.

Mehmedagić i Pekić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja prema optužnici Tužilaštva BiH. Mehmedagić, kao direktor OSA-e, i Pekić, kao rukovodilac Odsjeka za cyber sigurnost u ovoj instituciji, optuženi su za neovlašteno dobivanje informacija o pošiljaocu anonimne prijave protiv Mehmedagića.

Kako se navodi u optužnici, oni su na neutvrđen način saznali da je podnesena anonimna prijava, a Pekić je, prema naređenju Mehmedagića da mu pribavi snimak, kontaktirao direktora “BH Pošte”. Oni su tražili snimak s nadzorne kamere za 27. avgust, navodeći da je u pitanju državna tajna.

Do sada je u ovom postupku saslušano sedam svjedoka optužbe, a danas su predviđena nova tri.

Među svjedocima je i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova (FMUP). Iskaz će dati i Mirela Bubalo,  uposlenica FMUP-a, ali i Ibrahim Međedović, uposlenik OSA-e.


(PAtria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.