29.1.2021. 8:17
0
Danas počinje suđenje zbog afere "Respiratori"!
U Sudu BiH danas će biti održano ročište o izjašnjenju o krivici optuženih u aferi "Respiratori". Sudija u ovom predmetu je Enida Hadžiomerović.

Sud BiH je 30. decembra 2020. godine potvrdio optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikreta Hodžića, vlasnika „Srebrene maline“ i dopremijerke FBiH i ministrice finansija Jelke Milićević.

Ova četvorka je optužena za nabavku kineskih respiratora vrijednih 10,5 miliona KM ali i za nabavku zaštitne opreme u vrijednosti 2,9 miliona KM.

Nabavljeni respiratori u BiH su stigli krajem aprila 2020. godine i još uvijek nisu stavljeni u funkciju jer nisu prošli proces verifikacije. Federalna uprava civilne zaštite raspisala je novi tender za taj proces u vrijednosti 40.000 KM bez PDV-a. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.