4.2.2021. 10:25
0
Nakon objave Draška Stanivukovića: Inspekcija utvrđuje vlasništvo reklamnih medija u Banjoj Luci
Nakon što je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković prije nekoliko dana objavio da je u tom gradu poskidano na desetine bilborda u centru grada i pored tranzita, iz Odjeljenja za inspekcijske poslove navode da je odjeljenje komunalne policije dostavilo Odjeljenju za inspekcijske poslove evidenciju postavljenih reklamnih medija na području grada Banja Luka iz koje se vidi da za 28 reklamnih medija nema podataka o vlasničkoj strukturi.
U saopćenju se dodaje da je reklamne medije urbanističko-građevinska inspekcija označila službenom trakom i da su istaknuti pozivi za vlasnike "kako bi se utvrdile sve činjenice bitne za upravne postupke koji će uslijediti".

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove podsjećaju da u skladu sa Krivičnim zakonom skidanje ili povreda službene trake predstavlja krivično djelo.
Proteklih dana banjalučka Komunalna policija je utvrdila da je 159 reklamnih medija u koje spadaju bilbordi, siti-lajtovi i panoi, postavljeno bez odgovarajućih odobrenja.

Kako je saopćeno, od toga, za njih 28 nije utvrđeno ko je stvarni vlasnik.

(Mirza Malović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.