5.2.2021. 19:28
2
Dodik: Političko Sarajevo i tamošnji mediji su krivi za aferu "Ikona"
Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo da postupajući tužilac u predmetu poznatom kao "Ikona" intenzivno poduzima aktivnosti na prikupljanju dokaza i saslušanju svjedoka

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH danas je za medije kazao kako su "političko Sarajevo i tamošnji mediji krivi za aferu ikona".

Naime, on smatra da se radi o lažnim navodima da je on lično poklonio ukradenu ikonu iz Ukrajine ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

- Ikonu nikada nije potraživala ni Ukrajina, niti Interpol. Svi problemi u vezi sa ikonom nisu utjecali na odnose Republike Srpske i Rusije, kazao je Dodik. 

Podsjećamo, ukrajinski ambasador BiH zatražio je hitno izuzimanje ikone i zajednički rad stručnjaka na procjeni. Milorad Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi s aferom ikona koja je poprimila karakter međunarodnog diplomatskog skandala.

Još uvijek nije poznato u kojem svojstvu je Dodik saslušan, svjedoka ili osumnjičenog.

Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo da postupajući tužilac u predmetu poznatom kao "Ikona" intenzivno poduzima aktivnosti na prikupljanju dokaza i saslušanju svjedoka.


(Admir Oručević)

DodikRS
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.