8.2.2021. 15:12
0
Islamska zajednica u Mostaru kritikovala člana Srpske liste jer je glasao za HDZ-ovog kandidata
Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar mr. Džafer Alić priopćio je u ponedjeljak kako je iznenađen odlukom Velibora Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao 'projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima'.

"Sa žaljenjem moramo konstatirati da smo nemalo iznenađeni i do kraja rezignirani opcijom da srpski izabrani vijećnik Velibor Milivojević, koji je nastupao pod čuvenim Šantićevim sloganom 'Ostajte ovdje' bude otvoreno u službi projekta koji i dalje od Mostara pod svaku cijenu želi praviti podijeljeni grad i u kojem treba vladati dominacija jednog naroda (hrvatskog), nad drugim i trećim narodom (Bošnjacima i Srbima) i Ostalima, i jedne vjere (katoličke) nad drugom i trećom (muslimanskom i pravoslavnom)", navodi se, uz ostalo, u priopćenju Medžisa IZ Mostara.

Otvoreno pristajanje uz jedan takav koncept, dodaju, potpuno vraća u ne tako davna vremena političkih dogovora Srba i Hrvata na štetu Bošnjaka.

"Ovakav stav srpskog političkog predstavnika uz kojeg nesumnjivo od samog početka stoji blagoslov i puna podrška Srpske pravoslavne općine Mostar i njenog svećenstva, ostavlja prostor za sumnju u iskrenost, otvorenost i spremnost istih da se na dobrosusjedskim odnosima gradi dijalog i povjerenje u Mostaru i Hercegovini", navode iz Medžlisa Mostar.

Smatraju kako, na žalost, neće biti konstruktivnog poticaja budućem multietničkom i otvorenom Mostaru, što su, kako kažu, Bošnjaci muslimani nesumnjivo priželjkivali kada su otvorena srca stali uz obnovu Sabornog hrama, časteći ga i doživljavajući svojim.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.