23.2.2021. 15:45
1
Vlada Japana osigurala 100 miliona jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković i ambasador Japana u BiH Ito Makoto potpisali su danas Sporazum o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu od 100 miliona jena za opremanje medicinskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru koji je prethodio ceremoniji potpisivanja, ministrica Turković je zahvalila Japanu i japanskoj vladi na današnjoj vrijednoj donaciji naglasivši čvrste i prijateljske veze između dvije države.

Također je čestitala Nacionalni dan Japana koji se obilježava danas, na rođendan japanskog cara Naruhita, te tim povodom i uručila čestitku za ministra vanjskih poslova Japana.

Ambasador Makoto je zahvalio na čestitkama i istaknuo zadovoljstvo što je u ovoj godini, u kojoj se obilježava 25 godina uspostave diplomatskih odnosa, japanska vlada donirala bespovratna sredstva za opremanje medicinskih ustanova u BiH.

Ovom je prilikom najavio i pomoć svoje zemlje sektoru sigurnosti u BiH odnosno jačanju Granične policije.

Turković je istaknula da je jačanje državne granice BiH u situaciji velikog priliva migranata od ključne važnosti, te naglasila da je značaj japanskih donacija veći zbog pažljivo biranih sektora kojima je pomoć namijenjena, saopćeno je iz MVP-a BiH.


(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.