2.3.2021. 11:55
0
Aleksandar Vučić odgovorio na izjave ministrice vanjskih poslova Bisere Turković
Ne pada mi na pamet da radim posao EU. Ponašamo se normalno – kao komšije i prijatelji i ništa više ne tražimo, čak ni zahvalnost.
Nakon obraćanja javnosti članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Srbije na sarajevskom aerodromu, uslijedila su pitanja novinara pa i ono o izjavi ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o tome da je vakcina koju je donio Vučić danas kao poklon za BiH proizvedena je u Indiji.

Vučić je upitan i da prokomentariše to da li Srbija radi posao Evropske unije, u smislu da snabdijeva vakcinama regiju.

“Ne pada mi na pamet da radim posao EU. Ponašamo se normalno – kao komšije i prijatelji i ništa više ne tražimo, čak ni zahvalnost. Zamislite tu dozu bezobrazluka u tezi kad nešto EU donira onda je to solidarnost i onda je to dobro, a kada uradite ono što EU nije uradila, onda je to dominacija a nije solidarnost. Kakva je to bolest. Ne govorim političkim jezikom, ali sit sam tih šupljih priča u kojima kad jedni urade jedno onda je to divno, a kad uradite više ili isto, onda to ne valja. Od EU smo se nadali vakcinama, nismo ih dobili. Nijednu. Ni vi u Sarajevu, ni mi u Beogradu. Zahvalićemo se EU kad dobijemo prve doze od COVAX-a i uvijek ćemo da kažemo hvala. I Srbija i BiH se nalaze na evropskom putu. Ne radimo njihov posao, već radimo ono što bi normalan čovjek i komšija uradio“, istakao je Vučić, a prenosi N1.

Odgovorio je i na izjavu Turković da su vakcine koje je donio Vučić proizvedene u Indiji i da ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi.

“Ne mislim da je problem u vakcini, AstraZeneca je odlična, problem je u tome kad god je u pitanju Srbija ili ja kao Aleksandar Vučić, onda uvijek mora da postoji nešto što ide direktno ili usput da kaže da su namjere bile drugačije. Kakve namjere imam u Sarajevu, kakva dominacija? Kad ljudi ne znaju šta da kažu, onda lupe šta im padne na pamet“, istakao je predsjednik Srbije.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.