2.3.2021. 16:36
3
Bivši reis Cerić o Vučićevom dolasku u Sarajevo: Sa mitraljezom u ruci je gađao ovaj grad, da li nam sada sprema opsadu ili genocid?
Nemojte mi reći da to isto ne misli i Aleksandar Vučić. Kao što isto misli i ono što njegov omiljeni novinar Milomir (Mrzomir) Marić baljezga na Happy TV povazdan kao papagaj, šireći mržnju prema Bosni i Bošnjacima, rekao je Cerić

Dr. Mustafa Cerić, bivši Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, komentarisao je na svom Facebook profilu dolazak Aleksandra Vučića na sarajevski aerodrom.

Podsjećamo, Vučić je jutros sletio na aerodrom u Sarajevu kako bi našoj zemlji isporučio pet hiljada doza vakcine protiv koronavirusa. Njega su na aerodromu dočekali članovi Predsjedništva BiH.

Cerić se prisjetio jednog ratnog događaja, kada su na sarajevski aerodrom trebali sletiti patrijarh srpski Pavle i zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić.

- Sjećam se, bilo je to krajem 1993. god., kad su mi javili da na Sarajevski aerodrom, koji je bio pod opsadom ili „mirovnom“ kontrolom UNPROFOR-a, dolaze patrijarh srpski Pavle i zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić te me pozivaju da im se tamo pridružim radi međuvjerskog dijaloga. I tog dana srpsko ciljano granatiranje Sarajeva nije prestajalo.


(Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.