2.3.2021. 21:50
0
Aktivno više požara u Tomislavgradu, neki prijete i kućama
Na području općine Tomislavgrad u utorak je bilo aktivno pet požara u kojima je gorjela suha trava i nisko raslinje, a vatrena stihija u jednom je trenutku zaprijetila šumama i naseljenim mjestima.

Kako Fena doznaje od zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Mate Jurčevića požari su tijekom dana zahvatili područje oko naselja Mrkodal, zatim Bukovica, Zavelim i Vinice, a u večernjim satima i oko zaseoka Galečić pored Šuice.

Požari su gašeni od ranih jutarnjih sati te je intervencijom vatrogasaca spriječeno njihovo daljnje širenje.

 U gašenju svih požara, pored djelatnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, sudjelovali su i tomislavgradski šumari.

Jurčević je posebno upozorio na opasnost požara koji se već nekoliko dana pojavljuje na prostoru od Zavelima prema Vinici gdje vatra 'guta' suhu travu i nisko raslinje na nepristupačnom terenu te je ušla u prostor bukove šume.

- Vatrogasci će ujutro biti spremni za gašenje tog požara s druge strane kako ne bi ugrozili kuće u Vinici - kazao Jurčević.

Dodao je kako su svi požari izazvani ljudskom nepažnjom zbog čega su na mjesto događaja izlazili i djelatnici Policijske postaje Tomislavgrad.

(Fena)

Pozar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.