3.3.2021. 8:24
0
Pročitajte o čemu će sve danas raspravljati Skupština KS
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će na sjednici danas razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine i to po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o šumama KS po skraćenom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o nadležnostima organa vlasti KS u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, također po skraćenom postupku, te izmjene i dopune Zakona o državnoj službi u KS.

Bit će analizirano i mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

Pred zastupnicima je i nekoliko odluka koje se tiču izbora predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, kao i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja KS.

Također, na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU „Služba za zapošljavanje KS“ za 2021. godinu, te nekoliko odluka o kupoprodaji stambenih objekata u naseljima Šip, Vogošća i Buća Potok.

Očekuje se i razmatranje nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju institucija kulture za 2019. godinu: Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Kamerni teatar 55, MES-a, Muzej Sarajeva, Historijski arhiv Sarajevo, Biblioteka Sarajeva, BKC-a, Muzej "Alija Izetbegović" i Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2019. zastupnicima će podnijeti i KJKP "RAD“, JP "Televizija Kantona Sarajevo“ te Kantonalni zavod za pružanje besplatne pravne pomoći KS.

Na dnenvom redu je i Izvještaj o realizaciji Plana upravljanja otpadom KS za period 2015.-2020.godina, koji je pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, te izvještaj Ministarstva saobraćaja KS o broju dopunskih taksi oznaka u 2020. godini.

Pred zastupnicima je i nekoliko informacija i to o procesu reforme obrazovanja, stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja za septembar 2020. godine, te informacija o radu policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS za period juli-septembar 2020. godine

Kako je iz Službe za  protokol i press KS najavljeno, sjednica će biti održana online, a biće emitovana uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i putem web stranice TVSA.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.