4.3.2021. 10:31
0
Arkanov sin podržao Admiru Kalabić koja se slikala sa kokardom i zastavom RS-a: Bravo legendo!
Brojne su reakcije javnosti nakon što je asistentica na Odsjeku za njemački jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli Admira (Mija) Kalabić na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda, prenosi danas Avaz.

I dok velika većina osuđuje ovaj sraman čin kojim se veliča četnički zločinački pokret na čelu s Dražom Mihailovićem, Kalabić dobija i podršku. Tako je na Instagramu Veljko Ražnatović, sin ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, objavio stori na kojem je pružio podršku Kalabić napisavši: "Bravo legendo".

Podsjećamo da je Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo proceduru za raskid saradnje s Kalabić, koja nije njihova uposlenica, ali je bila angažirana po ugovoru o djelu, prenosi Avaz.

Reagiralo je Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

- Pitamo se (a i Vas pitamo) – kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti, također, promiču sporne, antidržavne izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS - navedeno je, između ostalog, u saopćenju ove studentske organizacije.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.