4.3.2021. 15:26
0
"Blizu 45 posto ljudi u KS je pozitivno. Federalni krizni štab nas je zapostavio"
Hitna sjednica Vlade KS još uvijek nije završena, a u 15 sati javnosti su se obratili ministar zdravstva KS Haris Vranić i premijer KS Edin Forto.

Ministar Vranić je kazao da je došlo do pogoršanja epidemiološke slike zbog čega je Vlada u stalnom zasjedanju od ranih jutarnjih sati.

„Jutrošnji podaci koje smo dobili od Zavoda za javno zdravstvo pokazuju da je jučer bilo nekih oko 1.180 testiranja od toga je blizu 490 pozitivnih što pokazuje da je blizu 45 posto testiranih pozitivno. Ulazimo u jedan val trećeg talasa epidemije. Mi smo kao KS ostavljeni sami sebi jer Federalna valda i Federalni krizni štab potpuno su nas zapostavili, dopustili su jedno neodgovorno ponašanje unutar kantona da svaki kanton donosi svoje mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom. Činimo sve da dođemo do vakcina. Veliki broj mladih osoba se javlja na hospitalizaciju što pokazuje da je tu novi britanski sok koji se brže širi, a moguće i južnoafrički", kazao je Vranić.

Premijer KS Edin Forto se prvo zahvalio građanima koji se pridržavaju mjera i odgovaraju na apele nadležnih, te se zahvalio i svim zdravstvenim radnicima na KCUS-u, Općoj bolnici, Domovima zdravlja i ambulantama koji rade neprestano.

"Ako želimo opstati kao društvo moramo spasiti naš zdravstveni sektor. Moramo zaštiti sve naše zdravstvene radnike kako bi oni mogli zaštiti nas“, poručio je.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.