4.3.2021. 20:50
0
NES: Jeftin SDA spin oko članova AfD-a u Bihaću
Skandalozno ponižavanje BiH na aerodromu u njenom glavnom gradu je ipak previše težak grijeh da bi se mogao “zamaskirati običnom protokolarnom posjetom dva njemačka lokalna političara Bihaću.”
Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, reagovao je na optužbe da je ugostio članove stranke AfD, koja pripada radikalno desnoj orijentiaciji u Njemačkoj. Ružnić je reagovao, kao i stranka kojoj pripada - NES BiH, piše N1.

“Jeftin medijski spin čiji cilj je bio skrenuti pažnju sa lošeg snalaženja vlasti predvođene sa SDA u pandemiji i sramotnog državničkog dočeka jedne kutije vakcina od dokazanog desničarskog radikala, islamofoba i negatora genocida u Srebrenici Aleksandra Vučića, danas je stigao u vidu teksta u kojem se susret premijera USK Mustafe Ružnića s predstavnicima skupštine grada Berlina pokušava predstaviti kao skandal”, istakli su iz NES-a u uvodu.

Prema njihovom mišljenju – skandalozno ponižavanje BiH na aerodromu u njenom glavnom gradu je ipak previše težak grijeh da bi se mogao “zamaskirati običnom protokolarnom posjetom dva njemačka lokalna političara Bihaću.”

“Dovođenje Narodnog evropskog saveza i premijera Ružnića u bilo kakvu vezu sa antiislamskom politikom kakvu zagovaraju neki dijelovi Alternative za Njemačku je neozbiljno, tim prije što dolaze iz istih izvora koji su političkoj opciji koja je na vlasti u USK učestalo podmetali i spočitavali upravo navodni islamski radikalizam”, poručuju iz NES-a.

Ističu da su predstavnici skupštine grada Berlina najavljeni u kapacitetu lokalnih/regionalnih zakonodavaca, te da bi bilo neukusno i skandalozno odbiti zvanične predstavnike lokalnih vlasti glavnog grada Njemačke.

“Njemačka je država koju svi u Bosni i Hercegovini doživljavamo kao prijateljsku i naša je obaveza voditi dijaloge s njenim predstavnicima čak i kada se ne slažemo sa politikama ili dijelovima tih politika”, ističu iz ove stranke.

“Ne vidim da predstavnici vlasti u Sarajevu imaju zamjerke na to što hiljade ljudi iz Unsko-sanskog kantona svake godine odlazi živjeti u zemlju u kojoj dio glasača glasa za AfD, niti da pokušavaju to promijeniti. Možda bi bilo bolje da razgovaramo o tome umjesto što nas sad već svakodnevno obasipaju ovim jeftinim spinovima”, poručio je premijer USK Mustafa Ružnić.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.