5.3.2021. 11:11
6
"Ludilo" u Domu zdravlja Saraj Polje: Sarajlija tvrdi da su medicinska sestra i doktorica pacijentima poručile "Ko nije bio zaražen ovdje će se zaraziti"
Foto: Citatelj Source.ba
Foto: Citatelj Source.ba
Foto: Citatelj Source.ba
Foto: Citatelj Source.ba
Foto: Citatelj Source.ba
Foto: Citatelj Source.ba
Foto: Citatelj Source.ba
Nezadovoljni građanin Sarajeva (identitet poznat Redakciji Source.ba portala) poslao nam je fotografije iz Doma zdravlja Saraj Polje.

Piše: H. Ahbabović

U svom mailu napisao je sljedeće:

"Kao jedan od brojnih nezadovoljnih građana imam potrebu da podijelim s javnošću sljedeću informaciju. Nakon bezuspješnog pokušaja da dobijem uputnicu za testiranje na COVID-19 i konstantnog zauzeća telefonske linije porodične ambulante Alipašino Polje i COVID ambulatne Saraj Polje, nakon 4 dana sam dobio priliku da se testiram.

Velike gužve sam očekivao ali ne i nemar i neorganizaciju u COVID ambulanti, pogotovo nakon donešenih novih mjera Vlade KS koje su očito samo mjere na papiru. Na slikama u prilogu ćete vidjeti ogromne redove bez fizičke distance ispred i u ambulatni Saraj Polje. Nakon što su određeni mediji objavili fotografije sa lica mjesta, uposlenici ambulante su naredili pacijentima da uđu u unutrašnje prostorije ambulante. Iste prostorije se ne provjetravaju a pacijenti sjede ili stoje u redovima bez ikakve fizičke distance. O redoslijedu primanja neću ni da govorim. Sve se dešava uz komentar medicinske sestre i doktorice da, citiram, "Ko nije bio zaražen ovdje će se zaraziti".

Apelujem na sve medije da se ova priča proširi što prije ne bi li nadležni napokon uradili nešto po ovom pitanju, jer ovo što se dešava u Saraj Polju je van svake pameti! Godina dana je prošla od pojave virusa u BiH a mi se ponašamo kao da je i dalje mart 2020. godine. Sramota", poručio je nezadovoljni građanin.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.