5.3.2021. 18:25
0
Hitna sjednica Vlade FBiH: Formiranje tima za pregovore s proizvođačima vakcina
Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila informaciju o danas održanom sastanku premijera FBiH, predsjednika Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva zdravstva, kantonalnih premijera i kantonalnih ministara zdravstva.

Vlada je, također, usvojila i informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 3.3.2021.godine, koja je znatno pogoršana, ozbiljna i s tendencijom daljnjeg pogoršanja. S tim u skladu, vlade kantona će poduzeti sve neophodne aktivnosti s ciljem suzbijanja širenja virusa SARS-CoV-2.

Vlada FBiH će, zaključeno je danas, posebnom odlukom formirati ad hoc tim za pregovore s proizvođačima vakcina, u koji će biti imenovani predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, te Sarajevog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini.

Oni su pozvani  da imenuju svoje predstavnike u ad hoc tim i njihova imena dostave najkasnije do ponedjeljka, 8. marta 2021. godine,  do 12 sati, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.