8.3.2021. 16:25
0
Preminuo bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević
Na poziciju gradonačelnika Bihaća izabran je na Lokalnim izborima 2012. godine, sa skoro 15.000 osvojenih glasova. Sa saradnicima objavio je i 11 naučnoistraživačkih radova.
Bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević preminuo je danas u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje je bio hospitaliziran zbog kratke i teške bolesti.

Emdžad Galijašević rođen je 14. marta 1969. godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Veterinaskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok je postdiplomski - magistarski studij završio na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Radno iskustvo sticao je u privatnoj porodičnoj firmi, a 2004. godine imenovan je za direktora Javne ustanove "Veterinarski zavod" Bihać, gdje je istakao zavidne organizatorske sposobnosti. Nakon toga je obnašao i funkciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona.

Na poziciju gradonačelnika Bihaća izabran je na Lokalnim izborima 2012. godine, sa skoro 15.000 osvojenih glasova. Sa saradnicima objavio je i 11 naučnoistraživačkih radova.

Članovi porodice će naknadno odlučiti i obavijestiti o terminu dženaze - namaza i mjestu ukopa.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.