17.3.2021. 13:45
0
Komšić i Džaferović: Ekonomsku saradnju razvijati poboljšanjem poslovnog ambijenta
Naglašeno je da je neophodno raditi na promoviranju i povezivanju preduzeća dvije zemlje, s posebnim fokusom na sektorskoj saradnji.
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se u Istanbulu sa delegacijom Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske (DEIK), koju je prevodio predsjednik DEIK-a Nail Olpak.

U delegaciji su bili i predsjedavajući Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća Muzafer Çilek, članovi Odbora i Skupštine DEIK-a, predstavnici Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća, te brojni poslovni ljudi iz Republike Turske.

Komšić i Džaferović su izrazili zadovoljstvo današnjim sastankom sa predstavnicima DEIK-a i poslovne zajednice Republike Turske, te interes za unapređenje odnosa u oblasti ekonomske saradnje.

Naglašeno je da saradnju u oblasti ekonomije treba dalje razvijati poboljšanjem poslovnog ambijenta za investicije, povećanjem trgovinske razmjene i rastom obima turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su ukazali na pogodnosti investiranja u pojedine sektore poput infrastrukture, energetike, drvne industrije, turizma, obrazovanja, poljoprivrede, te su izrazili spremnost da pruže podršku projektima za koje turski investitori pokažu interes.

Naglašeno je da je neophodno raditi na promoviranju i povezivanju preduzeća dvije zemlje, s posebnim fokusom na sektorskoj saradnji.  

Istaknut je značaj potrebe za redovnim održavanjem sastanaka Zajedničke ekonomske komisije, radi unapređenja ekonomske saradnje, kao i intenziviranje ekonomske saradnje dvije zemlje, kroz učešće na poslovnim forumima, ali i kroz direktne kontakte između privrednika.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su izrazili zahvalnost Republici Turskoj za projekte koji se realiziraju u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali i ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, te u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, šef Kabineta Danijel Dragičević - saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.