17.3.2021. 20:14
0
Izbor gradonačelnika Sarajeva 24. marta, Ivana Marić otpala kao prijedlog Naše stranke za dogradonačelnicu
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bit će održana 24. marta u 10 sati u Vijećnici.

Tada bi trebala biti okončana trakavica koja traje neuobičajeno dugo kada je riječ o preuzimanju dužnosti novih gradskih vijećnika, izboru čelnika Grada Sarajeva i Gradskog vijeća.

Jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević na prijedlog SDP BiH ukoliko se ne desi neko iznenađenje narednih dana o čemu se špekulira.

Najveća prašina podigla se oko kandidata Naše stranke za jednog od zamjenika gradonačelnika što je zasjenilo čitav proces. Naša stranka sutra će donijeti konačnu odluku koga će predložiti, a najvjerovatnije će to biti Anja Margetić široj javnosti skoro nepoznata, ali je riječ o sportiskinji i reprezentativki BiH u plivanju.

Naša stranka prvo je na tu poziciju htjela predložiti Ivanu Marić, političku analitičarku, ali zbog nekih njenih ranijih izjava koje su sada problematizirane odustalo se od tog prijedloga. Ni podrška drugih partnera među kojima je NIP sa sedam vijećnika nije bila sigurna za Marić.  

Narod i pravda nije previše licitirala imenima pa je prvo ime koje se pojavilo Haris Bašić, aktuelni vijećnik u OV Centar na kraju i konačni izbor NIP-a.

Kada je riječ o rukovodstvu Gradskog vijeća i tu su partneri podijelili pozicije. Na čelu GV trebao bi biti Jasmin Ademović (NIP), a zamjenici Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (NŠ).

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.